Logga in Maila oss Tillbaka till startsidan

 

ukflag

upperright
 

 

 Noticia Recycling-Informationssystemet

 för hållbar insamling av avfall och

 återvinningsmaterial i containrar 

 och komprimatorer 

   
 
Noticia Recycling
Vårt erbjudande
Noticia AB
Press
Kontakt
 
press  

Nyhetsarkiv

 

 2010-04-06

Behovsstyrd tömning sparar både tid och pengar

 - Volvo drar nytta av Noticias nivåmätare

”Vi ser hela tiden hur komprimatorerna fylls på och tillsammans med de larm som vi får direkt till oss har vi järnkoll på när det är dags att tömma. Vi kan vänta tills den blir riktigt full och på så sätt utnyttja både komprimatorns och tömningsbilarnas kapacitet optimalt. Samtidigt görs en värdefull insats för miljön genom att inte köra i onödan”, säger Bo Blomqvist, som är kundansvarig på Stena Recycling i Eskilstuna.

Peter Johansson, Senior Buyer på Volvo Group NAP, är stolt över VCE:s nya Recycling Center, som är en ny genomtänkt helhetslösning för hanteringen av avfallet på ett starkt kostnadsmedvetet och miljövänligt sätt. ”Numera töms komprimatorerna när de är fulla istället för på fasta veckodagar och när Stena tog över hela ansvaret sparar vi massor av tid. Att utnyttja den nya tekniken med nivåmätare i komprimatorerna har varit till stor nytta för VCE och vi har sparat pengar” säger Peter Johansson.

Noticia, som specialiserat sig på nivåmätning och information inom avfalls- och återvinningsbranschen, är glada över den uppskattning som systemet rönt. VD Jan Eric Fasth säger:

”Som entreprenör prisar jag kunder som Stena Recycling och Volvo Construction Equipment för att de öppnar dörren för ny miljöteknik.”

 km_120 cuw

Bildtext: En mätare i elskåpet och en centralenhet på kontoret är allt som behövs för att i realtid kunna veta fyllnadsgraden i komprimatorn.


Den första kameran med integritetsskydd

visades i Skövde! (061102)

 

Tillsammans med Förpacknings- och Tidningsinsamlingen visade Noticia upp den första kameran med integritetsskydd på återvinningsstationen vid COOP Forum i Skövde.

Det unika med kameran är att den fotograferar skräpet men inte de personer som besöker återvinningsstationen. Bilderna sänds till städpatrullen, som kan rycka ut och städa innan det bildats ett berg av skräp.

Detta är den första kameran med integritetsskydd. Tekniken är helt egenutvecklad och företaget tekniske chef Jörgen Melbe är mycket hemlighetsfull hur man löst detta med integritetsskyddet. Kameran är också patentsökt.

 

 

 

2006_1031kamera0043-1

 

 

 

 


 

 

Årets Rookie i Skövde!

 

Noticias VD Jan Eric Fasth tilldelades priset som ”Årets Rookie 2006 i Skövde”, vid den stora invigningsgalan av ”Näringslivsveckan i Skövde”.

Årets Rookie är ett pris som delas ut av Företagarna i Skövde ”för att uppmuntra företagandet i allmänhet och unga företagare i synnerhet”. Då är det extra skojigt att få priset när man är 55+ tycker Jan Eric. Det visar ju att man kan starta nya företag oavsett ålder och att erfarenhet från verksamhet i näringslivet underlättar när man startar nytt.

I sitt tacktal uttryckte Jan Eric sin glädje över att Noticias verksamhet uppmärksammas och uppskattas av företagskollegorna i den egna kommunen. Noticia är inte bara Jan Eric utan även Jörgen Melbe, som också är delägare samt den nyligen anställde säljaren Anders Lundström. Dessutom tackade Jan Eric i synnerhet det duktiga konsultteamet på Idéus AB som svarat för tekniken i företagets informationssystem, som heter Noticia Recycling. Gothia Science Park tackades också för att det är och har varit en viktig partner för att utveckla Noticia.

Motiveringen till Årets Rookie Lyder:
Att med en genomtänkt teknik lösa ett universiellt problem och bidra till en renare och bättre värld samt på sikt se till att det finns en liten bit av Skövde i världens återvinningssystem


 

 

noticia_web

 

 


 


 

 

Noticia uppmärksammas i RVF-Nytt


 

Patric Eriksson, VD för Gothia Science Park,är glad över uppmärksamheten som Noticia AB, ett av bolagen i parken, får i RVF-Nytt.

Artikeln handlar om Returkartongs användning av Noticias nivåmätare för att minska nedskräpningen på landets återvinningsstationer. Med nivåmätaren har tömningsentreprenören alltid information om fyllnadsgraden i varje container och kan också styra sina tömningskörningar så att det blir effektiva och kostnadssparande.

Detta är ett gott exempel på hur IT-teknologin kan göra vardagen för oss som besöker återvinningsstationerna trevligare och entreprenörens arbete effektivare.

 

 

 

 

 

rvfnytt

 

 

 


 

Just nu installeras…


 

…. Noticias nivåmätare i Returkartongs insamlingsbehållare på återvinningsstationer över hela Sverige!

Tillverkning av Noticias nivåmätare sker hos RS Elektroniktjänst AB i Hjo.

Närhet är nyckelordet för vårt val att tillverka våra produkter hos RS Elektroniktjänst AB i Hjo.


Närheten mellan tillverkning-kund-produktutveckling är en styrka som ger trygghet och kvalité i hela kedjan ända ut till kunden. Det ger fördelar som korta leveranstider och leveransavstånd, snabb och säker kommunikation med snabba besked. Naturligtvis är varje UDM, UDM-G eller KM, som lämnar produktionen minutiöst testad och kontrollerad.

 

 

 

tillv2


 


 

 

Lyckad premiär på Elmia Waste & Recycling!


 

Det var flera kommentarer i stil med: ”det är precis detta som vi saknat”. Många såg direkt att med den nya informationstekniken i sin egen verksamhet blir de både lönsammare och konkurrenskraftigare.

För första gången har vi presenterat Informationssystemet Noticia Recycling för en bredare publik. Det skedde på Elmia Waste & Recycling i Jönköping, 30/5-1/6. Återvinningsbranschen har därmed fått ett nytt företag.

Mottagandet av Noticia Recycling var långt över våra förväntningar.

”Jag tror att det är för att systemet är så enkelt att använda som det blev så uppskattat” säger Noticias nye medarbetare Anders Lundström. ”Transportplaneraren vill veta fyllnadsgraden i behållarna och säljaren vill veta hur effektivt man jobbar hos en kund, båda får sina svar direkt.”

Ett stort tack till alla som besökte vår monter. Vi lovar att återgälda med besök hos er så snart som möjligt.

 

 

anders-demo1


 


 

 

Välkommen Anders!


 

Anders Lundström är anställd som säljare på Noticia från den 1 april. Anders är utbildad civilekonom vid Högskolan i Skövde, 29 år, och bor i Skövde. Fritidsintresse är ishockey. Anders har tidigare varit proffsspelare i det danska ishockeylaget Aalborg.

 

 

anders

 

 

 


 

 

2005-06-02 Miljösäkrare och bekvämare på miljöstation


 

Noticia Biznet ökar miljösäkerheten vid miljöstation i Skövde.

Vid Skaraborgs Miljöhanterings anläggning för farligt avfall på Risängens Miljöstation i Skövde har man nyligen installerat Noticia Biznet för ökad miljösäkerhet och för att underlätta övervakningen för personalen.

 


 

 


 

 

2005-03-18 Återvinningsstationen hålls ren med hjälp av IT


 

Effektiv IT-övervakning med relevanta tömningar av containrar resulterar i snygga och välstädade återvinningsstationer.

 

 

 

 

 

  
Pressreleaser
Pressarkiv
Nyhetsarkiv
 
Noticia AB Kaplansgatan 16B 541 34 Skövde 0500-470100